Šijte doma skvělé věci ze zajímavých látek

Tyl – nese krásný vznešený název. A je tomu tak. Tento typ látky vznešený opravdu je! Je lehký, je vzdušný, je elastický. Víte, na co se tato látka nejvíce používá? Především na výrobu svatebních a společenských šatů. Je úžasná právě v tom, že jí lze sehnat v mnoha barvách nebo s glittery. Důležité je také zmínit, že naprosto skvělé využití má jako svatební závoj. Protože má zajímavou strukturu. Je přes ní dobře vidět ven, ale lidé okolo nevidí obličej. Dříve byly závoje hojně využívány, dnes už jsou viděny jen zřídka, a tak se tyl stal velice oblíbený při výrobě karnevalových kostýmů. V neposlední řadě je také oblíbený na záclony a dekorační materiály.

Žena v šatech

Historie tylu

Podle historiků jsou známy první zmínky již v antickém Řecku, začátkem 16. století. Oficiální poznatky vznikají až počátkem 17. století ve francouzském městě Tulle, kde byla založena manufaktura na paličkované krajky. Právě zde vznikl název této látky, od města Tulle, nejen tam, ale i ve všech ostatních zemích. Přemýšlíte, co z tylu doma ušít či vyrobit za skvělé kousky a doplňky? Nechte se inspirovat našimi tipy, poté zapojte svoji kreativitu a bude to skvělé. Co třeba elegantní kloboučky? Pokud jste jejich milovník, můžete je mít v mnoha barvách a hodit se Vám budou ke každému outfitu.

Barevné látky

Pokud máte kamarádku nebo příbuznou, která se bude vdávat, jistě jí potěší nějaké originální svatební doplňky z tylu. To se skvěle hodí! Nebo třeba doplňky do vlasů. Ušít květinu, kterou pak připevníte na obyčejnou sponku či gumičku. Můžete jí nosit Vy nebo Vaše malá slečna. Dají se také vyrobit čelenky. Když už jsme u těch malých slečen, obyčejné dívčí šaty díky tylu můžeme dovést k dokonalosti. Fantazii se meze nekladou. Tyl je velmi zajímavá látka a je ještě zajímavější, když se umí správně použít! Šití a výroba doma rozhodně není nuda. Objevujte nové materiály a rozšiřujte své obzory a zkušenosti!