Přestěhováním to teprve začíná

Máte před sebou stěhování a domníváte se, že jakmile za vámi zabouchnou stěhováci dveře, a ocitnete se na novém místě, že máte konečně klid a pohodu, a čeká vás série volných dnů? Tak si sundejte růžové brýle a nasaďte ty reálné, dioptrické. I přesto, že jste se úspěšně přestěhovali Odnes to, přichází několik perných dnů.

kartonová krabice

Neplánujte si stěhování na víkend, po kterém nastupujete do zaměstnání

Stěhování je samo o sobě náročné, ale ještě náročnější je to po přestěhování. Buďte na to připraveni a v první řadě si naplánujte několik volných dnů, které věnujete následným aktivitám:

Rozmístění nábytku, vybalení věcí, podlahové krytiny, malování – několik dnů vám zabere montáž nábytku, jeho umístění v prostoru, vybalení věcí z krabic a vyskládání do úložného prostoru. Někteří z vás si možná naplánovali i malování a pokládku koberců, plovoucí podlahy a dalších podlahových krytin. Stěhování je k tomu ideální příležitost, kdy můžete využít toho, že je prozatím vše v krabicích, a nábytek je buď rozebraný, anebo je lehký a snadno s ním můžete manipulovat.

papírové krabice

Úklid – Na úklidové práce si můžete sjednat profesionály, ale to vám příliš nedoporučujeme z toho důvodu, že nejste dosud zabydlení, a bude ve vaší domácnosti ještě větší chaos. Vy se zejména věnujte třídění a ukládání věcí do skříní a úklid provádějte průběžně, abyste nebyli ve stresu a nepropadli workoholické honičce. Každopádně https://www.databazeknih.cz/knihy/to-kazdopadne-realita-nebo-show-158474 úklid vám také zabere nějaký čas a měli byste s tím počítat.

Administrativa – ze všeho nejhorší po přestěhování není manuální práce, ale psychický tlak. Jste v novém prostředí, musíte si vytvořit a osvojit nové návyky a k tomu všemu budete nuceni vyřizovat nové doklady (občanku, řidičák, techniček od auta). Zároveň musíte na sebe nechat přepsat energie, a pokud bydlíte v nájmu, bude nutné se vypořádat v rámci nájemních smluv.