Světová politika

Politické dění šlo vždycky tak nějak mimo mě. A nikdy jsem se nezajímala o politiku tak živě, jako moje máma s tátou. A taky jsem už od malička byla svědkem toho, jak se mí rodiče velmi často hádali. A opravdu hodně mě to unavovalo a rušilo mě to. A kolikrát jsem se díky jejím hádkám nemohla ani pořádně vyspat, takže se mi potom ani nechtělo vstávat do školy. A všechno tohle probíhalo, dokud se moji rodiče nerozvedli. A mimochodem, víte, proč se mi rodiče rozvedli? Samozřejmě, že kvůli politice. Jenom kvůli politice jsem ztratila rodinu. Žiji sice s maminkou, se kterou si moc rozumím, ale je logické, že mi taky chybí otec.

Sledujete pravidelně politiku?

Protože svého otce mám taky moc ráda a nikdy nedělal žádné problémy. Vždycky jsem si říkala, že mám opravdu skvělé rodiče. To já sice mám, ale naprosto nechápu, proč se můžou dva milující lidé rozejít jenom kvůli tomu, že mají odlišné názory na politiku. To je opravdu tak hrozné se v něčem neshodnout? A proč vůbec řešit politické názory v rodině? Myslím si, že politika není opravdu vhodné téma na různé rozhovory, když už politika dokáže rozvrátit rodinu a manželé, tak co dokáže ještě? Proto jsem si řekla, že se nikdy nebudu v životě angažovat do žádné politiky. Nebudu mít ani svůj vlastní politický názor a nebudu nikomu nic říkat o politice.

O historii se ale docela zajímám.

A je opravdu velmi smutné, co politika dokáže. Samozřejmě, že politika je všude ve světě velmi důležitá. Politika řídí jak ekonomiku, tak taky velkou část světa. Všechno ale není dokonalé, a to ani politika ne. Proto je nejlepší brát všechno s rezervou a ne na lehkou váhu, protože pokud něco bereme na lehkou váhu, tak se to většinou pokazí a nebo něco není něco v pořádku. Já sama jsem si řekla, že si budu dávat na politiky a politické názory hodně velký pozor, abych do budoucna nedopadla tak bledě, jako moji rodiče.